Expoziție personală – Gabriele Lockstaedt & Rick Copsey

iulie 9th, 2013

Data: 18 Iunie – 14 Iulie 2013
Locul: Muzeul Naţional de Artă

Gabriele Lockstaedt locuieşte şi activează în or. Munich, Germania. Este membră a Asociaţiei Artiştilor Profesionişti de Arte Vizuale (BBK), Bavaria de Sus, membră a Asociaţiei Europene a Uniunilor de Creaţie (GEDOK). A absolvit Universitatea de Stat, Munich, Germania. A organizat numeroase expoziţii relevante în Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Rusia. Lucrările artistei se regăsesc în colecţii private în Belgia, Elveţia, EAU, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Rusia, SUA. Este Laureată a Trofeului ARTMUSEUM în cadrul celei de-a treia ediţii a Bienalei Internaţionale de Pictură, Chişinău 2013 pentru opera Arta Zborului.

Expoziţia Între durere şi speranţă prezintă circa 30 lucrări realizate în ultimii ani, dar şi o serie de lucrări executate anume pentru expoziţia din Chişinău. Gabriele Lockstaedt propune privitorului o serie de motive florale – atât lucrări abstracte de dimensiuni medii, cât şi unele dipticuri mai mari, preluate din cunoscutul concept NEMESIS-PASIUNE. Artista foloseşte în lucrările sale tehnica mixtă, utilizând acrilicul, pigmenţii, cerneală indiană. O particularitate de bază în crearea lucrărilor sale este utilizarea cenuşii – o substanţă fină care, în concepţia sa, este simbolul joncţiunii între diferite etape ale vieţii umane.

Rick Copsey locuieşte şi activează în or. Manchester, Marea Britanie. Este pictor, curator, teoretician al artei, profesor. Artistul s-a născut în 1964 în comitatul Durham, Marea Britanie. A studiat la Şcoala de arte din or. Falmouth, teza de master a susţinut-o la Universitatea Manchester Metropolitan.

Actualmente este profesor de teorie a artelor plastice la Şcoala de arte din cadrul Universităţii din Manchester. Lucrările sale sunt expuse la diverse expoziţii şi festivaluri în Marea Britanie şi în străinătate.

Expoziţia Paintscapes prezintă o serie de fotografii create la hotarul dintre tehnologiile digitale şi tehnicile tradiţionale ale picturii. În cadrul experimentului autorul tinde să evidenţieze esenţa procesului artistic. Tandemul dintre tehnologiile digitale şi esenţa materială a culorilor în ulei creează o nouă imagine artistică, atribuindu-i un conţinut nou.Alte articole