Spectacolul „Mascarada” la teatrul „Luceafarul”

februarie 20th, 2014

Data: 20 Februarie 2014, 18:00 Joi
Locul: Teatrul „Luceafarul”
Telefon Rezervări: (022)22-65-20
Telefon Informaţii: (022)22-41-21

Lermontov deja a căpătat o bună experienţă de viaţă ceia ce s-a elucidat în tipul eroului central. Eroul demn, plin de calităţi ideale. Îşi cedează poziţiile în faţa eroului deziluzionat în aşa numitul “bine”. Astfel apare eroul “vicios”, eroul “rău”, care dă lovituri crude societăţii.“Trebuia să poţi să urăşti din iubire, să dispreţuieşti din sentimentul de omenie: trebuia să ai o mîndrie fără limite, ca să ţii capul sus, avînd  cătuşe la picioare” – scria Herţen.
Arbenin este în opoziţia societăţii nu din motiv că a păstrat “scînteia divină”,ci el se deosebeşte de ceilalţi prin faptul că a reuşit să-şi păstreze capacităţile voinţei – puterea de luptă şi răzbunarea. Drama lui Arbenin este o dramă a societăţii, care rămâne a fi, spre regret, o dramă profund contemporană şi în zilele noastre.
Primul “Grand Prix” în R Moldova, obţinut în Belorusia la Festivalul Intrenaţional de Teatru, precum şi I loc obţinut la Festivalul Internaţionalde Teatru a Ţărilor riverane Bazinului Mării Negre, Turcia 2002.Alte articole