Casa de la malul mării

martie 8th, 2012

Casa de la malul mării (2003) este povestea unui satuc numit Steerborough, aflat pe malul mării şi înconjurat de mlaştini. Este povestea unei generaţii care retrăieşte destinul celei care a precedat-o, a unui peisaj modelat de cei care îşi duc viaţa în mijlocul său şi pe care, la rândul lui, îi modelează şi îi transformă. Acest decor de un lirism sumbru este fundalul perfect pentru o poveste de dragoste cu parfum de vremuri vechi: arhitectul Klaus Lehmann şi-a iubit soţia cu o ardoare care a rămas neschimbată de-a lungul timpului, în ciuda lungilor perioade de despărţire. După moartea lui, o tânără femeie, Lily, vine la Steerborough pentru a face cercetări asupra vieţii şi operei lui Lehmann. Descoperind scrisorile adresate de acesta soţiei lui, Lily, singura în casa de la malul mării, devine conştientă de faptul că în viaţa ei există un gol pe care cu greu va reuşi să-l umple.

„Universul pe care-l descrie Esther Freud este incredibil de vast şi de bogat: de la dragostea pasională din vremuri mai vechi la relaţiile liberale din zilele noastre, de la artă şi psihanaliză la dezrădăcinare şi nevoia de a reveni acasă.” (Publishers Weekly)

Casa de la malul mării este un roman despre secrete bine ascunse şi istorii îngropate. Cu delicateţe, curaj şi talent, Esther Freud descrie povara singurătăţii, puterea iubirii şi farmecul dureros al artei.” (The Observer)

Citeste aici cartea


Alte articole