Corecţii

aprilie 20th, 2012
Ediţia a II‑a   
O nouă ediţie, extrem de aşteptată de cititorii autohtoni, a romanului Corecţii, cea de-a treia carte a lui Jonathan Franzen, adevărată revelaţie a literaturii americane din ultimii ani şi una dintre figurile marcante ale literaturii contemporane.
Romanul a fost recompensat cu prestigiosul Naţional Book Award.
 
Corecţii este o capodoperă tragicomică despre o familie care se fărâmiţează, într-o epocă a satisfacţiilor facile. Întinzându-se din Midwest-ul de la jumătatea secolului trecut până pe Wall Street şi în Europa răsăriteană de astăzi, Corecţii aşază lumea demodată a virtuţilor civice şi a inhibiţiilor sexuale într-un contrast violent cu vremea locuinţelor supravegheate electronic, a educaţiei liberale, a îngrijirilor de sănătate mentală făcute din cărţi de popularizare şi a lăcomiei globalizate. De un realism bogat, un umor întunecat şi un umanism profund, cartea îl confirmă pe Jonathan Franzen ca pe unul dintre cei mai fini comentatori ai societăţii şi spiritului american.
După aproape cincizeci de ani de când este soţie şi mama, Enid Lambert doreşte puţină relaxare. Deşi Alfred, soţul ei, este pe cale de a pierde bătălia cu boala Parkinson, iar copiii au plecat de mult de acasă, fiecare eşuind într-un fel sau în altul, Enid şi-a stabilit un ţel aproape imposibil de atins: reunirea întregii familii pentru un ultim Crăciun petrecut în casa părintească.
Citeste aici cartea


Alte articole