Epopeea dragostei

ianuarie 11th, 2013

Destinele paralele sau întretăiate ale regilor şi reginelor, oştenilor sau borfaşilor, hangiilor sau florăreselor ilustrează ideea că istoria nu este decât suma tuturor destinelor individuale, de la cele mai faimoase la cele mai obscure, de la cele mai nobile la cele mai marsave, şi ca hazardul este singurul stăpân al lor.

 

Pe fundalul războaielor civile necruţătoare în care se înfruntă ambiţiile privind tronul Franţei, Zevaco face să renască intrigi, comploturi, serbări regale şi princiare, procesiuni şi audienţe dar şi scene intime sau de pe stradă cu o sensibilitate şi un umor uimitoare. Ciclul „Cavalerul Pardaillan” este unanim recunoscut drept una dintre cele mai reuşite creaţii ale romanului de capa şi spada, o frescă pasionantă a unor vremuri pline de romantism şi de eroism.

În acest volum aflăm deznodământul poveştii de dragoste dintre Pardaillan şi Loise şi a celei dintre Deodat şi Alice de Lux. Evenimente istorice importante din istoria Franţei se intersectează din nou cu destinul cavalerului Pardaillan: masacrul din noaptea sfântului Bartolomeu, ascensiunea lui Guise şi moartea regelui Carol al IX-lea într-o sudoare insângerată.

 

Citeste aici cartea


Alte articole