Nouă prinţi din Amber

ianuarie 15th, 2013

Atunci când se trezeşte după un accident aproape fatal, Corwin nu îşi aminteşte aproape nimic despre el însuşi, dar constată că s-a vindecat mult mai repede decât ar fi fost normal şi că posedă o forţă neobişnuită – supraumană, s-ar putea spune. În încercarea de a descifra lanţul de evenimente care a dus la această situaţie, eroul îşi aminteşte prima lecţie de care trebuie să ţină seama dacă doreşte să supravieţuiască: fraţii şi surorile sale sunt cele mai periculoase persoane pe care le cunoaşte.

 

Centrul către care gravitează cu toţii se numeşte Amber – un loc care nu se află pe Pamântul pe care îl ştim, un loc în care se duce o luptă acerbă pentru succesiunea la tron, un loc în care se află cheia identităţii lui Corwin. Dar drumul către Amber este presărat cu pericole, începând cu creaturile ciudate trimise de un duşman necunoscut şi până la forţele comandate de Eric, regent şi pretendent la tron.

 

În acest prim volum al Cronicilor Amberului, cititorul este purtat într-o călătorie a cărei miză este mai mult decât memoria pierdută a lui Corwin. La finalul ei îşi găsesc răspuns întrebări cum ar fi: Ce sunt Umbrele? Ce este Modelul? La ce folosesc misterioasele cărţi de tarot? şi, mai ales: de ce simte ca îi este menit să fie rege în Amber?

 

Citeste aici cartea


Alte articole