Vara fatală

martie 26th, 2012

Cea mai laudată voce a noii generaţii scandinave: 500.000 de cititori doar în Suedia. De autorul bestsellerului «Sacrificiul din miezul iernii».

Este cea mai fierbinte vară pe care oamenii din Linköping şi-o amintesc. Pădurea care mărgineşte oraşul mocneşte, norii de fum întunecă cerul şi flăcările uriaşe ameninţă siguranţa locuitorilor. Dar incendiile nu împiedică un pervers sexual plin de cruzime să împrăştie teroare în întreg oraşul. Iadul flăcărilor care au cuprins împrejurimile a creat un soi de solidaritate stranie între oameni, în vreme ce frica şi angoasa provocate de crimele îngrozitoare ajung să şteargă banuielile şi prejudecăţile faţă de cei care par a fi diferiţi de majoritate. Răul devine insuportabil pentru Malin Fors, atunci când află că tocmai fiica ei a fost răpită de criminalul obsedat sexual.
Fiecare minut contează, iar în această luptă de salvare a celei mai importante fiinţe din viaţa ei, Malin nu are de partea ei decât instinctul său de poliţist şi de mamă. Al doilea roman din seria dedicată lui Malin Fors este o poveste obsedantă despre o dragoste neîmpărtăşită şi despre răutatea în forma ei supremă.

O adolescentă este găsită dezbracată şi plină de sânge într-un parc din oraş; nu-şi aminteşte nimic din ceea ce i s-a întamplat. Pe malul unui lac e descoperit un cadavru mutilat oribil. Pentru Malin Fors devine dureros de evident că arşiţa din jur e doar o problemă secundară în raport cu crimele odioase. Mai ales că ambele victime au exact vârsta fiicei ei, iar ea devine ţinta numarul unu.

Romanul s-a vândut numai în Suedia în 200.000 de exemplare. În Franţa, Mons Kallentoft i-a surclasat în topul FNAC pe Stieg Larsson, dar şi pe Dan Brown.

Mons Kallentoft s-a născut în 1968 şi a debutat în 2000 cu romanul Pesetas, recompensat cu premiul Asociaţiei Scriitorilor Suedezi. Următoarea carte, Marbella Club, i-a încununat reputaţia de noua stea a generaţiei de prozatori suedezi. Vara fatală este al doilea roman dintr-o serie poliţistă dedicată celor patru anotimpuri ale anului. Pentru că seria a avut un succes răsunător, autorul pregăteşte o nouă carte, intitulata Al cincilea anotimp.

Citeste aici cartea


Alte articole