Crăciun fericit

decembrie 28th, 2012

Franţa, 2005

Regia:
Christian Carion

Cu:
Diane Kruger, Benno Fürmann, Jan Rubens

Gen film:
Dramă/ Război

Durata:
116 minute

 

Filmul este inspirat după o poveste adevărată, care s-a petrecut în Ajunul Crăciunului în 1914, în timpul Primului Război Mondial în multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului.

Când a izbucnit războiul în vara lui 1914, a luat prin surprindere milioane de bărbaţi şi i-a aruncat în vârtejul lui. A venit Crăciunul, cu zăpadă, şi o mulţime de familii şi soldaţi s-au reunit. Dar surpriza nu va veni din inimile generoase care stau în tranşeele franceze, scoţiene sau germane.

În acea noapte, un eveniment extraordinar va schimba destinul a patru personaje: un preot scoţian, un locotenent francez un tenor german deosebit şi iubita acestuia şi partenera de scena, o minunată soprana daneză. Ei se vor afla în miezul unei fraternizări fără precedent între trupele germane, britanice şi franceze.

În acel Ajun de Craciun inimaginabilul s-a întâmplat: armele au fost lăsate în tranşee şi s-au făcut paşi către „inamici” pentru a le strânge mâinile, a schimba ţigări sau câte o bucăţică de ciocolată şi a-şi ura unul altuia „Crăciun Fericit!”…