Neînfricată

septembrie 17th, 2012

SUA 2012, 100 min.

Regia:
Brenda Chapman (I), Mark Andrews

Cu:
Emma Thompson, Kelly Macdonald, Kevin McKidd

Gen film:
Acţiune/ Animaţie/ Aventuri

 

,,Neînfricată”/” Brave” este povestea încăpăţânatei prinţese Merida, fiica Regelui Fergus şi a Reginei Elinor, o arcaşă iscusită şi o fire războinică, gata oricând să lupte pentru ceea ce îşi doreşte. Decisă să îşi croiască propriul destin, Merida sfidează un obicei vechi de când lumea, stabilit de regii scoţieni, iar acţiunile nesăbuite ale Meridei provoacă haos şi furie în întregul regat. Atunci când prinţesa cere ajutorul unei vrăjitoare pentru a-şi îndeplini dorinţa, un blestem cumplit se abate asupra familiei regale. Astfel, Merida trebuie să dea dovadă de curaj şi să-şi folosească talentele şi resursele pentru a dezlega blestemul înainte să fie prea târziu. Pe măsură ce se luptă cu puternica vrajă, Merida devine o eroină şi învaţă semnificaţia curajului adevărat.

 

Aceasta este cea mai nouă animaţie marca Pixar şi a debutat vitejeşte în box-office-ul american ajungând la incasări de aproximativ 175 milioane de dolari americani, în doar două săptămâni de la lansarea în cinematografele din Statele Unite Ale Americii. Mai mult decât atât, Brave este cel de-al 13-lea film Pixar la rând care debutează pe locul  întai în box office-ul american. Astfel, prin contribuţia Brave, Disney au devenit primele studio-uri de producţie cinematografică care au atins pragul de 1 miliard de dolari în incasări, de la începutul anului 2010 până acum.

 

Regizorul Mark Andrews explică: “Brave este despre încercările unei adolescente de a se regăsi pe sine. Mai bine zis, este despre conflictul dintre cum o vede lumea pe Merida şi cum se vede ea pe ea însăşi. Curajul adevărat izvorăşte din interior.”