Vama, nr. 2, 2012

mai 17th, 2012

Tematica celui de al doilea număr din anul curent al revistei este dedicat procesului de „schimb preliminar de date”. Acest proces este utilizat cu succes pe scară largă de către organele vamale ale ţărilor dezvoltate. Serviciul Vamal al Republicii Moldova la fel s-a familiarizat cu acest instrument şi deja îl implementează în comun cu organul vamal din Ucraina. În timpul apropiat se planifică să fie încadrat acest instrument şi în procesul de colaborare cu Serviciului Vamal Federal al Rusiei. EUBAM i-a oferit Serviciului Vamal din Republica Moldova asistenţă în elaborarea unei metodologii de lucru. Mai multe detalii citiţi în articolele de la rubrica „Tema numărului”.

 

Pe lîngă acestea în acest număr sunt publicate materiale despre deciziile prealabile privind clasificarea mărfurilor, informaţii obligatorii privind originea mărfurilor şi despre procedura simplificată de vămuire la domiciliu.

 

În rubrica „Statistică” sunt prezentate date cu privire la taxele vamale încasate în perioada ianuarie-martie a.c.. În rubrica „Consultant vamal” pot fi găsite răspunsuri la o serie de întrebări, adresate specialiştilor vamali de către persoane fizice şi juridice.

Click pentru a vedea revista