Vama, nr. 3, 2012

august 19th, 2012

„Tema numărului” este axată pe activitatea auditului post vămuire. Specialiştii în domeniu din cadrul Serviciului Vamal au descris în detaliu modul de utilizare a acestei proceduri şi care sunt rezultatele obţinute în ultimii ani.
Concomitent în rubrica „Reguli”, cititorii se pot familiariza cu caracterizarea detaliată a sistemului de tranzit TIR, beneficiile şi oportunităţile oferite de acest sistem. În acest număr sunt înglobate articole referitor la controlul exporturilor de bunuri cu o dublă destinaţie, anumite caracteristici de certificare a mărfurilor în cadrul acordului CEFTA. Unul dintre articole asamblează informaţie referitoare la măsurile întreprinse în vederea optimizării administrării vamale, iar rubrica „Comentarii” oferă un material despre Managementul Conformării în domeniul vamal. În contextul recentelor modificări a cadrului instituţional al Serviciului Vamal, în acest număr este publicată organigrama Aparatului Central al SV.
În compartimentul „Statistici” sunt prezentate taxele vamale încasate în perioada ianuarie – mai a anului curent, iar în „Consultant vamal” cititorul poate găsi răspunsuri la o serie de întrebări puse de către persoane fizice şi juridice şi respectiv răspunsurile oferite de către specialiştii în domeniu.

Click pentru a vedea revista