$40 mln pentru securizarea traficului în țară

iulie 17th, 2014

În următorii ani în Moldova vor fi construite cca 20 de intersecții denivelate pentru fluidizarea traficului și reducerea numărului de accidente rutiere, a declarat Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, la deschidera circulației a intersecției denivelate de la Sărăteni care a costat cca $2mln, fiind edificată din Fondul Provocările Mileniului Moldova.

„Acum ca niciodată Moldova are proiecte realiste şi planuri finanţabile pentru reabilitarea drumurilor. Desigur, avem mult de lucru, iar reabilitarea tuturor drumurilor din ţară ne va lua nu un an şi nu doi, important însă este că avem suportul partenerilor externi şi  suntem hotărâţi să avansăm cu paşi mult mai rapizi”, a declarat ministrul Vasile Botnari.

Construcția intersecției denivelate de la Sărăteni a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Sărăteni Soroca de 93 de km, efectuată în cadrul Programului Compact. Doar pentru edificarea acestei intersecții au fost alocate circa 2 milioane USD din fondurile Programului cu finanțare americană. De-a lungul traseului Sărăteni-Soroca de 93 de km, au mai fost construite alte 6 poduri, inclusiv un pod cu cale ferată din apropierea orășelului Ghindești, și au fost reconstruite alte 8 poduri de interes local amplasate pe același traseu. Bugetul total al reabilitării porțiunii de 93 km a drumului Sărăteni-Soroca alcătuiește circa 100 milioane dolari SUA.3 Comentarii la “$40 mln pentru securizarea traficului în țară”

  1. Valentin spune:

    Are calitate acest Botnari si in sustinerea acestei teze vin aceste rezultate ale sale intr-un timp foarte scurt: aviatie sanitara – pentru prima data in istoria RM, reluarea navigatiei pe Prut dupa 25 ani, drumuri de calitate europeana, zboruri low-cost, reforma la CFM, etc…

  2. Pavel Surdu spune:

    Pe linga faptul ca se pune accentul pe calitatea drumurilor, V.Botnari obteaza si pentru securizarea traficului rutier. Deja avem o intersectie denivelata si acum trebuie de pus accentul pe contruirea altora, care vine in ajutot atit mediului economic, pentru o mai buna distributie a produsele sau a meteriei prime, cit si mediului social, oamenii de rind fiind niste beneficiari de baza a drumurilor.

  3. Dumitru spune:

    In domeniul transportului sint realizari impunatoare! Drumurile sint aduse la un nivel calitativ ca sa fie folosite la justa valoare, ministrul Botnari a obtat pentru redeschiderea navigatiei pe Prut, pentru redeschiderea portului Giurgiulesti, pentru avia-biletele low-cost. Deci in viitorul apropiat se asteapta realizarea si altor proiecte benefice si foarte importante pentru Moldova!!!

Alte articole