45 milioane de dolari vor fi acordate Republicii Moldova pentru sporirea competitivității

iulie 16th, 2014

45 mln$ de la Banca Mondiala pentru realizarea Proiectul de Ameliorare a Competitivității II (PAC II). Acordurile de finanțare au fost semnate de Abdoulaye Seck, Directorul Băncii Mondiale pentru Moldova și Viceprim-ministrul Andrian Candu, Ministru al Economiei.

„Proiectul de Ameliorare a Competitivității II va dezvolta competitivitatea întreprinderilor private autohtone şi va reduce constrîngerile şi povara cadrului de reglementare  asupra mediului de afaceri , astfel contribuind la o dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova ”, a declarat Andrian Candu.

 

 Proiectul urmează a fi implementat în perioada septembrie 2014- ianuarie 2020.

 

PAC II va susține Guvernul Republicii Moldova in reducerea constrângerilor pentru întreprinderile din Moldova, prin mbunatatirea cadrului de reglementare și va contribui la sporirea competitivității întreprinderilor. Totodată PAC II va contribui la facilitarea accesului la finanțare pe termen mediu și lung pentru companiile orientate către export și dezvoltării unor noi instrumente de finanțare, ceea va ajuta afacerile să devină mai eficiente  și competitive.

 

Proiectul susține prevederile şi obiectivele Guvernului Republicii Moldova, reflectate în Strategia Naţională de Dezvoltare: „Moldova 2020”.

 

Acesta vine în continuarea Proiectului de ameliorare a competitivității I (PAC I), care a contribuit la efortul Guvernului în domeniul îmbunătățirii mediului de afaceri și a avut un impact benefic asupra sectorului privat și facilitării exportului.3 Comentarii la “45 milioane de dolari vor fi acordate Republicii Moldova pentru sporirea competitivității”

  1. Mihai Furdui spune:

    Calitatea produselor din RM va spori numai daca functionalitatea intreprinderilor va fi la cel mai inalt nivel. In aceasta directie si a venit acest poriect sustinut si promovat de ministrul economiei Candu, care sper eu va duce la ameliorarea competitivitatii si cresterea productivitatii pe intreg teritoriul tarii.

  2. Valentin spune:

    Candu incepe in forta, una dintre problemele principale pe care trebuie sa le rezolve el este anume cresterea calitatii si competivitatii producatorilor locali, mai ales acum cind avem acces la piata UE, fara calitate acolo nu avem nici o sansa.

  3. Nicoleta spune:

    Acordul de Asociere presupune noi angajamente pentru cresterea economica a tarii, iar cerintele inaintate sunt necesare. MEC se conformeaza acestor tendinte si proiectele inaintate si sustinute inclusiv de UE vor fi implimentate la justa valoare!!!

Alte articole