72 de ore pentru Guvernul Leancă

iulie 22nd, 2014

Guvernul Republicii Moldova a și-a asumă responsabilitatea pentru a adopta un şir de legi referitoare la majorarea salariilor şi pensiilor şi la reforma sistemului judiciar, fără ca acestea să fie votate de Parlament.Dacă în următoarele 72 de ore nu va fi înregistrată vreo moțiune de cenzură atunci legile vor fi semnate de președintele Parlamentului și trimise spre avizare Președintelui.

Premierul Iurie Leancă a subliniat că măsura a fost agreată de coaliție. Totodată, dânsul  a anunțat că motivul pentru care a apelat la această măsură este că nu au ajuns voturi pentru promovarea proiectelor respective. Dânsul a avertizat că ulterior se vor face analize, dar acum este importat ca reformele să fie promovate în pofida punctelor de vedere diferite și a anului electoral.

Anterior mai mulți demnitari au criticat prestația președintelui comisiei pentru economie, buget și finanțe Veaceaslav Ioniță care ar fi tergiversat anumite proiecte.Un comentariu la “72 de ore pentru Guvernul Leancă”

  1. Ghenadie spune:

    Nu m-as mira daca comunistii ar veni cu o motiune de cenzura insa e clar ca buna ziua ca majoritatea parlamentara nu va sustine o asemenea initiativa. Iar legile pina in final vor fi adoptate cu succes.

Alte articole