A început Alegerea deschisă a candidaților PDM!

septembrie 28th, 2014

Secțiile de votare ale Partidului Democrat din Moldova au fost deschise astăzi, la ora 8:00, în Chișinău și în raioanele țării. Mai mulți membri ai partidului s-au prezentat de la primele ore ale dimineții pentru a-și exercita dreptul de a alege direct numele candidaților preferați pe lista parlamentară a partidului.

Alegerea deschisă a candidaților PDM se desfășoară la această oră în condiții normale. 42 de secții de votare ale PDM sunt deschise în toate raioanele țării, câte una în UTA Găgăuzia și sectoarele municipiului Chișinău, și două secții de votare în Italia.

Președintele PDM Marian Lupu a votat la secția amenajată în incinta sediului central al partidului. Cu această ocazie, liderul democrat a făcut un apel către membrii de partid să participe activ la alegerile de azi. ”Prin organizarea acestor alegeri, PDM a venit cu o noutate absolută în polticul moldovenesc, având ca obiectiv să aducem politicienii mai aproape de oameni. Este o acțiune benevolă a Partidului Democrat, pe care însă vrem să o extindem pe viitor la nivel de țară, astfel ca să reformăm politicul moldovenesc. Cei pe care i-am înscris sunt oameni destoinici care se bucură nu doar de încrederea mea personală, dar și a  întregului partid”, a declarat Marian Lupu.

alegeri deschise PDM2

Pe tot parcursul zilei, la vot sunt așteptați să se prezinte membri și simpatizanți ai partidului, oameni care doresc să se implice în decizia politică și să își spună cuvântul în conducerea țării.

La intrarea în secția de votare, fiecare alegător primește un buletin de vot, pe care îl poate completa în secret, în cabinele speciale. Fiecare alegător poate scrie pe buletinul de vot numele candidaților săi pe lista electorală a Partidului Democrat, făcând 5 nominalizări. Buletinul de vot completat se împăturește și se depune în urna special amenajată în interiorul secției de votare.Comments are closed.

Alte articole