Actori celebri care AU MURIT din cauza abuzului de droguri şi alcool FOTO

februarie 5th, 2014

De la Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, probabil în urma unei supradoze de heroină, până la John Belushi şi Marilyn Monroe, numeroşi actori celebri au decedat prematur din cauza abuzului de alcool şi/ sau droguri.

– Philip Seymour Hoffman (46 ani), în 2014

Philip Seymour Hoffman, recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote”, în 2006, a fost găsit mort, duminică, în apartamentul său din New York, cu o seringă înfiptă în braţ, din câte se pare, victimă a unei supradoze de heroină. Nominalizat de trei ori la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru interpretările de excepţie din filmele „Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson’s War” (2007), „Îndoiala/ Doubt” (2008) şi „The Master” (2012), actorul american a mai jucat în „Marele Lebowski”, „Talentatul domn Ripley”, „Doi oameni perfecţi”, „Dragonul Roşu”, „Cold Mountain”, „Misiune: Imposibilă III”, „Synecdoche, New York”, „Ziua trădătorilor/ The Ides of March” şi „Moneyball: Arta de a învinge”. Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din trilogia „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

– Cory Monteith (31 ani), în 2013

Actorul canadian Cory Monteith, din serialul de mare succes „Glee”, a murit pe 14 iulie 2013, la Vancouver, din cauza unei supradoze de heroină şi alcool, la câteva săptămâni după ce s-a externat de la dezintoxicare. În serialul „Glee”, Cory Monteith a interpretat rolul lui Finn Hudson, un jucător de fotbal îndrăgostit de o colegă de liceu (Lea Michele), care cânta în corul şcolii, devenind idolul unei întregi generaţii de adolescenţi.

– Heath Ledger (28 ani), în 2008

Actorul australian Heath Ledger a fost găsit mort, în apartamentul său din New York, pe 22 ianuarie 2008, din cauza unei „intoxicaţii acute cu medicamente”, printre care antidepresive, analgezice şi anxiolitice, la scurt timp după ce interpretase rolul Jokerului din „Cavalerul negru”. De asemenea, Heath Ledger a interpretat rolul unui cowboy homosexual, în filmul „O iubire secretă/ Brokeback Mountain”, de Ang Lee, şi care a fost recompensat cu trei premii Oscar.

– River Phoenix (23 ani), în 1993

Actorul american River Phoenix a decedat din cauza unui infarct provocat de o supradoză de droguri, pe 31 octombrie, la Hollywood. Pe numele său adevărat River Jude Bottom, River Phoenix a fost, de asemenea, compozitor şi cântăreţ. Acesta a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, cu filmul „Viaţa pe fugă/ Running on Empty”.

– Romy Schneider (44 ani), în 1982

Actriţa franceză de origine germană Romy Schneider a decedat în apartamentul ei din Paris, în urma unui abuz de somnifere şi alcool, în noaptea de 29 mai 1982, la zece ani după decesul fiul său David, în vârstă de 14 ani, într-un accident. Romy Schneider s-a lansat la vârsta de 15 ani, cu rolul prinţesei Elisabeta a Austriei, în trilogia „Sissi”. Romy Schneider a primit de două ori premiul César pentru cea mai bună actriţă, cu rolurile din „Important e să iubeşti/ L’important c’est d’aimer” şi „O poveste simplă/ Une histoire simple”.

Romy_Schneider_43

– John Belushi (33 ani), în 1982

Actorul american, de origine albaneză, a murit din cauza unei supradoze de alcool şi droguri pe 5 martie, la hotelul Château Marmont din Los Angeles. Devenit celebru după interpretarea rolului principal din comedia „Peripeţii la colegiu/ Animal House”, John Belushi a mai primit roluri, printre altele, în „Fraţii Blues/ Les Blues Brothers” şi „Neighbors/ Vecinii”.

– Jean Seberg (41 ani), în 1979

Actriţa de origine americană a fost dată dispărută la sfârşitul lunii august 1979, iar trupul neînsufleţit a fost găsit pe 8 septembrie, în maşina personală, în apropiere de domiciliul său din Paris. Rezultatele anchetei au indicat sinuciderea, atribuind decesul unei supradoze de barbiturice şi alcool. Conform altor versiuni, care au contestat rezultatele anchetei, actriţa ar fi fost asasinată. Numele lui Jean Seberg a rămas legat de filmul-cult, din Noul Val francez, „Cu sufletul la gură/ A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard.

– Judy Garland (47 ani), în 1969

Actriţa şi cântăreaţa americană Judy Garland, pe numele ei adevărat Frances Ethel Gumm, a decedat la Londra, pe 22 iunie 1969, din cauza unei supradoze de barbiturice. Printre cele mai importante filme ale actriţei se numără „Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz”, „A Star is Born/ S-a născut o stea” şi „Procesul de la Nürnberg/ Judgment at Nuremberg”.

– Marilyn Monroe (36 ani), în 1962

Actriţa americană Marilyn Monroe a murit în noaptea de 5 august 1962, în vila sa din Brentwood, în apropiere de Los Angeles. Printre cauzele posibile ale morţii, rămase neelucidate, se numără sinucidere, supradoză de medicamente şi chiar asasinat politic. Considerată un sex-simbol al epocii, Marilyn Monroe a rămas în istoria cinematografiei cu filme precum „Unora le place jazzul/ Some Like It Hot”, „Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch” şi „Inadaptaţii/ The Misfits”.

Sursa: mediafax.roAlte articole