ATENŢIONAREA Ministerului de Externe: Rusia nu confirmă că a schimbat regulile pentru migranţi

noiembrie 24th, 2014

Moscova nu a confirmat că a schimbat regulile de ieșire și intrare în Rusia pentru moldovenii care au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul acestei țări. Ministerul de Externe de la Chișinău anunță că a solicitat informații oficiale referitor la aceste schimbări, dar nu a primit nicio confirmare.

“Până în prezent, autorităţile Federaţiei Ruse nu au oferit, la solicitările părţii moldoveneşti, informaţii oficiale ce ar confirma stabilirea unor noi reguli şi perioada aplicării acestora”, precizează Ministerul de Externe, care sugerează cetăţenilor moldoveni să consulte minuţios legislaţia în vigoare a Federaţiei Ruse ca urmare a anunțului.

Externele de la Chișinău susțin că în ultimele zile au fost înregistrate mai multe cazuri de aplicare a restricţiilor la intrarea cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Anterior, liderul socialiștilor Igor Dodon declara că migranților  moldoveni li se anulează toate încălcările, dacă părăsesc teritoriul Federației Ruse în perioada 5-30 noiembrie.Comments are closed.

Alte articole