Barcelona e mult mai mult

octombrie 10th, 2014

Vă întrebaţi de ce? Pentru că Barcelona în special, şi Catalonia în general, e destinaţia perfectă pentru cei care caută un amalgam de frumuseţe mediteraneană, plaje aurii, cultură seculară şi natură inconfundabilă.

Regiunea din nord-estul Spaniei este locul unde istoria se împleteşte perfect cu actualitatea, gastronomia e declarată artă incontestabilă, iar libertatea prinde aripi de la primul zbor. Air Moldova s-a convins de acest lucru, lansând în luna iunie pentru clienţii săi ruta Chişinău-Barcelona-Chişinău, iar în perioada 30 septembrie – 3 octombrie oferind, în parteneriat cu Agenţia de Turism din Catalonia, un tur informativ de excepţie pentru mai mulţi agenţi turistici din Republica Moldova.

Întâlnirea operatorilor turistici cu una dintre cele mai pitoreşti regiuni din Europa a început într-un mic şi cochet orăşel, aflat la doar 40 de minute distanţă de Barcelona. E vorba de Sitges, o localitate cu căsuţe frumos aranjate, cu un centru istoric, cu cel puţin 17 plaje măgulite de soare şi în perioada rece a anului, şi cu zeci de hoteluri, la unul dintre care, Calipolis, voiajorii obosiţi şi-au găsit liniştea pentru o noapte.

Astfel încât, a doua zi să continue calea spre o altă staţiune apreciată de turişti – Santa Susana, aflată între Pineda de Mar si Malgrat de Mar, la 60 km de Barcelona. Aici se găsesc numeroase parcuri de distracţii, zeci de hoteluri, în special cele de pe ţărm  care sunt adevărate perle ale coastei Mării Mediterane, şi restaurante, unde pot fi adulmecate tradiţionalele bucate catalane, fără de care vacanţa nu are gust. Iar ca să-i convingă de autenticitatea locurilor, primarul oraşului Santa Susana le-a povestit din prima sursă agenţilor turistici despre staţiunea care îmbină perfect relaxarea şi distracţia.

Catalonia înseamnă mult mai mult decât sute de kilometri de plaje şi staţiuni turistice. Este o imensă podgorie cu mii de hectare de viţă de vie şi un izvor nesecat de licoare bahică. Vinurile au un gust specific zonei de ţărm şi reflectă adevăratul spirit catalan, cu gust de citrice şi caracter aspru. Este destinaţia cea mai potrivită pentru cunoscători, dar şi pentru cei care nu se opresc din a descoperi lumea vinificaţiei.

Catalonia înseamnă tradiţii, artă, istorie. Numai aici veţi găsi renumitele  “castells”, concursurile turnurilor umane care au fost încluse în 2010 în patrimoniul cultural UNESCO. În această parte a Spaniei veţi descoperi inconfundabilele creaţii ale lui Gaudi, locurile de unde a pornit şi creat Salvador Dali sau cele mai ascunse mănăstiri dintre munţi. În Catalonia veţi avea posibilitatea iarna să schiaţi cât vă vor ţine picioarele până dispare soarele după orizont, ca seara să admiraţi apusul pe malul mării.

Toate acestea sunt la numai o dorinţă distanţă. De restul, au grijă agenţii turistici şi operatorul national Air Moldova. Mai ales, că la sfârşitul turului, aceştia au avut ocazia să afle în cele mai mici detalii în cadrul unui workshop, de genul Speed Meeting, locurile care ar putea să nu-i lase indiferenţi pe turiştii moldoveni şi ofertele, pe care cu siguranţă nu le vor refuza.

Barcelona e mult mai mult decât o destinaţie. Este un vis ce poate fi împlinit de Air Moldova, în una dintre cele două zile de zbor pe săptămână cu aeronava A-190. Preţul biletului, într-o singură direcţie, începe de la 99 de euro, având toate taxele incluse. Mai mult, doar în octombrie Air Moldova oferă un preţ promoţional de numai 79 de euro într-o direcţie cu toate taxele incluse. Aşa că, un început bun poate trece uşor într-o experienţă de neuitat.

P.Comments are closed.

Alte articole