Barcelona – oraşul celor patru anotimpuri

septembrie 29th, 2014

Orice călătorie începe de la o dorinţă şi Air Moldova o poate realiza, dacă alegeţi una dintre cursele sale. Printre ele se regăseşte Barcelona – un oraş care respiră prin cultură şi istorie şi, care, nu va plictisi vreodată. În el nu vă puteţi pierde şi nici irosi timpul degeaba. Este destinaţia perfectă pentru iubitorii de artă, amatorii de fotbal, pentru cei ce nu-şi  concep călătoriile fără shopping sau pentru adevăraţii gurmanzi. Oraşul vrăjeşte de la prima vedere, astfel încât să vă doriţi să reveniţi mereu, indiferent de ce anotimp e afară.

Barcelona nu este o vacanţă doar de vară, iar Air Moldova vrea să vă convingă de acest lucru. Toamna sau iarna, creaţiile lui Gaudi sunt la fel de fascinante, iar străduţele înguste cu clădiri vechi de secole sunt mai puţin aglomerate în cartierul Gothic, în această perioadă. Mireasma portocalelor şi a lămâielor, care tocmai se coc în ianuarie, se simte pe fiecare ulicioară. În restaurante şi la terase e aceeaşi forfotă, pentru că bucătăria catalană atrage oricând, ziua sau noaptea, vara ori iarna. Este o adevărată artă, cu multă imaginaţie şi foarte delicioasă, care nu lasă indiferent nici cel mai critic stomac. Drept dovadă este decizia UNESCO din 2010, care a recunoscut dieta mediteraneană ca fiind moştenire culturală intangibilă a umanităţii, iar the Mediterranean Diet Foundation a confirmat Barcelona ca fiind capitala culinară a Mediteranei. Şi nu doar bucatele tradiţionale atrag. Un adevărat suporter nu-şi iartă dacă nu trece pe la Camp Nou, stadionul echipei FC Barcelona – cel mai mare din Europa cu o capacitate de aproape 99 de mii de locuri. Aici atmosfera electrizantă a fotbalului catalan se simte chiar şi în pauzele dintre meciuri. În plus, iarna este cea mai potrivită perioadă pentru cumpărături la Barcelona, reducerile fiind esenţiale, iar vremea plăcută cu temperaturi între +10+15 grade Celsius (practic, pe parcursul întregii ierni) este un atu pentru plimbările pe faleză. Şi nu în ultimul rând, dar foarte important pentru bugetul fiecărui turist, în sezonul rece preţurile de cazare sunt de două ori mai mici decât în perioada estivală.

Aşa că, Barcelona este o destinaţie perfectă pentru un citybreak în următoarele luni, mai ales că există şi zboruri directe de la/spre Chişinău, pe care le asigură Air Moldova. De altfel, operatorul naţional organizează între 30 septembrie-3 octombrie 2014, în parteneriat cu Agenţia de Turism din Catalonia, un tur informativ pentru mai mulţi agenţi turistici din ţară ca să simtă pe viu pulsul celui mai energic oraş din Europa. Reprezentanţii companiilor turistice vor avea posibilitatea să descopere vestigiile cartierului vechi, să admire cele mai renumite clădiri din oraş cum sunt Sagrada Familia sau Casa Bacardi, or La Pedrera, numită şi Casa Mila, să guste din cele mai rafinate vinuri catalane şi mâncăruri exotice, să adulmece brizele Mediteranei pe Costa-Barcelona şi să afle, în cadrul unui workshop, cele mai avantajoase pachete turistice pentru moldoveni, pe care le oferă operatorii turistici. Şi toate acestea pentru a vă reda întocmai atmosfera oraşului atunci când veţi apela la sfaturile lor înainte de a vă lua zborul spre Barcelona. Ca să reuşiţi acest lucru, aflaţi că în perioada de iarnă operatorul national Air Moldova efectuează de doua ori pe săptămână curse spre/din Barcelona cu aeronava A-190:

 

Preţul biletului, într-o singură direcţie, începe de la 99 de euro, având toate taxele incluse. Mai mult ca atît, doar în octombrie Air Moldova oferă un preţ promoţional de doar 79 euro într-o direcţie cu toate taxele incluse. În aceste condiţii, de Barcelona vă despart doar o rezervare şi un pas, spre un vis realizat de Air Moldova.

P.Comments are closed.

Alte articole