Bumacov confirma reexportul de carne din Moldova

iulie 14th, 2014

Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov confirmă reexportul de carne din Moldova în Federația Rusă și acceptă sancțiunile impuse de Moldova.„Să fim obiectivi, ceea ce ţine de carne eu am spus că Rosselhoznadzor a fost întotdeauna corect şi cei care au admis reexport de carne din Republica Moldova .S-a admis şi trebuie pedepsiţi”, susține ministrul.

Amintim că Federația Rusă a interzis importurile de carne din Moldova la scurt timp după ratificarea Acordului de Asociere cu UE.

Oficialul a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că vina pentru situația creată o poartă agenția națională pentru siguranța alimentelor. .”O să vedem care vor fi luate măsurile de agenţie. Dumneavoastră ştiţi că eu din această agenţie nu odată am concediat mulţi angajaţi, judecata îi instala în fotoliu din nou, dar eu am continuat să-i concediez, până m-am debarasat de o parte, iar o parte a mai rămas în această agenţie care trebuie la sigur concediaţi din această structură. La sigur.”, susține Bumacov.  

Totodată, dânsul optează pentru păstrarea loialității Federației Ruse și negocieri cu Moscova. De altă parte Bumacov acuză producătorii că nu au diversificat piața și în loc să muncească investesc în nunți, cumătrii și jeep-uri. ”Că nu s-a dorit să depună efort să diversifice piaţa şi cei care nu au făcut acest lucru au contat, ştiind foarte bine că este un pericol, astăzi şi-au făcut probleme lor şi fac o mare problemă pentru ţară.”, precizează ministrul.Comments are closed.

Alte articole