Cinci lucruri IMPORTANTE despre cancerul la sân, pe care trebuie să le ştii

februarie 20th, 2014

Cancerul la sân este o boală frecventă la femeile în vârstă de peste 50 de ani. Riscul de cancer mamar la femeile între 30 şi 40 de ani este de aproximativ 1 la 250, în timp ce pentru femeile între 40 şi 50 de ani este de 1 la 70.

Iată câteva mituri despre cancerul la sân, clarificate de specialiştii site-ului Naturalnews.com.

1. Cancerul la sân nu poate fi prevenit

Adevărul: Pana la 98% din cazurile de cancer la san pot fi prevenite prin dieta, suplimente alimentare, expunere la soare, exercitii fizice, evitarea expunerii la produse toxice.

2. Chimioterapia este cea mai sigură cale de a trata cancerul

Adevarul: Chimioterapia are efecte adverse serioase: voma, caderea parului, afectarea muschilor, creierului, inimii, rinichilor si ficatului. Multe dintre aceste efecte adverse raman permanente.

Chimioterapia reduce dimensiunile tumorii, insa cu un pret uneori mult prea mare in ceea ce priveste sanatatea corpului pacientului.

3. Mamografiile sunt cea mai bună cale pentru detectarea cancerului la sân

Adevarul: Doar una din 10 femei beneficiaza de pe urma acestei analize, restul fiind traumatizate.

Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat in Danemarca, potrivit caruia mamografiile mai mult fac rau, decat ajuta. Cercetatorii au examinat efectele negative si beneficiile unor programe de screening la peste 500.000 de femei din Statele Unite, Canada, Scotia si Suedia. Autorii studiului spun ca pentru fiecare 2000 de femei care au facut mamografii timp de 10 ani, doar una beneficiaza de prelungirea sperantei de viata, in timp ce 10 indura un tratament dur cu potential traumantizant.

4. Dacă mama a avut cancer la sân, o sa fac şi eu?

Adevarul: Inainte de a fi cauzat de gene, cancerul este cauzat de un stil de viata nesanatos.

Un stil de viata nesanatos, fumatul, expunerea la solventi chimici, parfumuri, produse de curatat, pesticide, cosmetice toxice sunt principala cauza a aparitiei cancerului. Lucrurile sunt cu atat mai grave daca in familie exista un istoric legat de cancer.

5. Soarele duce la apariţia cancerului

Adevarul: Soarele genereaza vitamina D in organism, care previne 78% din toate tipurile de cancer.

Desigur, mitul se adevereste in conditiile in care expunerea la soare este exagerata.

Sursa: sfatulparintilor.roAlte articole