Corman: aş fi vrut ca societatea civilă să lucreze mai strâns cu comisiile parlamentare

iulie 30th, 2014

„Noi trebuie să ascultăm criticile care vin de la societatea civilă, să luăm ceea ce este bun, constructiv de acolo şi să lăsăm să treacă pe alături alte critici pe care nu le considerăm că sunt pertinente”, a declarat Igor Corman, președintele Parlamentului.

Șeful Legisltivului a anunțat într-un interviu pentru Europa Liberă că ”este normal ca reprezentanţii societăţii civile să critice politica, guvernul, Parlamentul, dar nu văd de ce nu am spune şi noi lucrurilor pe nume. În anumite situaţii, fiindcă societatea civilă, ca şi mass-media, de fapt, nu sunt o „vacă sacră”. Ei critică şi este bine să facă acest lucru, ca cetăţenii să afle cât mai multe de la ei, dar nu înseamnă că, dacă ei nu procedează corect, atunci nu trebuie şi noi să adresăm critici la adresa lor”.

Igor Corman a precizat că societatea civilă vorbeşte de patru proiecte, în timp ce în sesiunea aceasta Parlamentul a votat 149 de legi. ”Cum poţi să critici Parlamentul în condiţiile în care Parlamentul a votat aceste legi în prima lectură tocmai în cooperare cu societatea civilă, la recomandările lor, le pregătim pentru lectura a doua. Ori Parlamentul este învinuit că votează în grabă, ori că votează prea încet. Dar eu aş fi vrut ca pe marginea anumitor proiecte foarte concret să se spună ce este bun în proiect, ce este rău. Eu aş fi vrut ca societatea civilă să lucreze mai strâns cu comisiile parlamentare, fiindcă ei au acces la toate şedinţele comisiilor, să discute mai mult cu deputaţii, dar nu doar să iasă la conferinţe de presă, ca să vină cu astfel de critici.”, susține Corman.

 

 Un comentariu la “Corman: aş fi vrut ca societatea civilă să lucreze mai strâns cu comisiile parlamentare”

  1. Bogdan spune:

    Intentia lui Corman este fundamentata pe legatura dintre societate si Parlament, deciziile caruia trebuie sa fie conforme adevaratelor cerinte ale oamenilor. Numai asa va fi atins acel echilibru decizional!

Alte articole