Corman: depunem eforturi pentru sprijinirea producătorilor

iulie 29th, 2014

Moldova va utiliza toate pârghiile din CSI și OMC în discuția cu Federația Rusă în problema exporturilor de fruncte și legume în această țară, a declarat Igor Corman, președintele Parlamentului, astăzi, în contextul interzicerii de către Moscova a importului de produse moldovenești.

”Cu părere de rău ne confruntăm cu deciziile Federației Ruse de interzicere a exporturilor. Este evident o decizie politică. Vom folosi toate pârghiile pe care le avem reeșind din statutul nostru în cadrul CSI, OMC pentru a depăși situația. Depunem efort pentru acces la alte piețe, dar și prin sprijin. Primul pas au fost 20 mln din buget direct în susținerea producătorilor care se confruntă cu embargo”, a precizat șeful legislativului.

De asemenea, Igor Corman a anunțat că prima tranșă din fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii și infrastructurii rurale prin intermediul ENPARD, program European destinat ţărilor din imediata vecinătate ar putea fi deblocată în perioada următoare.

”Am discutat cu președintele comisiei politică externă a Parlamentului European, cu șeful celei mai importante fracțiuni din Parlamentul European și le-am transmis lista cu solicitările noastre. Contăm pe sprijinul comun pentru a depăși situația”, a precizat Corman.

 Comments are closed.

Alte articole