Doi ani de compensații financiare pentru agricultori. Oferta PDM

iulie 21st, 2014

Statul trebuie să intervină de urgență pentru a oferi compensații și susținere pe o perioadă de minim 2 ani pentru agricultorii, vinificatorii și producători de conserve afectați de recentele restricții anunțate de către instituțiile de supraveghere sanitară din Federația Rusă.

Propunerea vine din partea parlamentarilor PDM, fiind considerată drept soluție cu beneficii imediate pentru agricultorii, vinificatorii și producătorii moldoveni afectați de embargoul impus de Federația Rusă exportului de alimente din țara noastră.

Potrivit deputatului democrat Dumitru Godoroja, șeful Departamentului pentru Agricultură, ecologie și industrie alimentară din cadrul PDM, sprijinul financiar ar urma să compenseze creditele producătorilor moldoveni, pe parcursul perioadei de timp în care aceștia vor reuși să demareze exporturile către alte piețe economice. Astfel, statul va ajuta agricultorii să își achite creditele în perioadele de criză, până la momentul în care producătorii vor găsi metode noi pentru a-și susține afacerile.

Potrivit calculelor și estimărilor realizate de fracțiunea PDM, statul dispune de surse de finanțare pentru a acorda acest sprijin important pentru producătorii moldoveni. Acest ajutor, spun inițiatorii, poate fi pe bună dreptate considerat o investiție în susținerea agriculturii și industriei prelucrării fructelor și legumelor, industriei viticulturii și vinificației, horticulturii etc.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova s-a exprimat în repetate rânduri de partea agricultorilor și producătorilor moldoveni, pe care s-a angajat să îi susțină în dezvoltarea afacerilor, indiferent de blocajele existente.

 

Totodată, președintele PDM Marian Lupu a anunțat că va face un apel către partenerii comerciali ai Republicii Moldova, pentru a arăta deschidere și acces pentru producătorii moldoveni pe piețele de desfacere a mărfurilor.

 Un comentariu la “Doi ani de compensații financiare pentru agricultori. Oferta PDM”

  1. Radion spune:

    Cei din PDM si inainte aveau grija de agricultori, tin minte ca impozitul de la 12 la 8 % tot de ei a fost micsorat.

Alte articole