Eparhia de Bălţi şi Făleşti promite încetarea protestelor contra Legii privind asigurarea egalităţii

iunie 6th, 2012
Sursa: moldovenii.md

Preoții din cadrul Eparhiei de Bălți și Fălești solicită Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir convocarea de urgență a Sfîntului Sinod și a Adunării Generale a Bisericii Ortodoxe pentru a decide poziţia privind Legea asigurării egalităţii.

 

Aceştia spun că, în cazul în care Sinodul va decide că acțiunile și protestele stradale nu mai trebuie să continue, Eparhia se va resemna și se va supune, scrie noi.md.

 

Totodată, preoţii aduc acuzaţii dure în adresa premierului Vlad Filat. Reprezentanţii Eparhiei de Bălţi şi Făleşti îl acuză pe prim-minstru că vrea să dezbine biserica din Republica Moldova. „Filat vrea să închidă gura episcopului şi să ajungă până la eliminarea lui din scaun şi din biserică. Iar deciziile Eparhiei de Centru scot la suprafaţă o nouă implicare a lui Vlad Filat şi încercare de a dezbina biserica din Moldova. Aceştia au avut sarcina lui Filat ca să influenţeze şi să preseze Mitropolitul, ca acesta să tacă, exact ca în perioada sovietică. Acest plan are drept scop ca episcopul nostru să se retragă din lupta cu moralitatea”, a declarat reprezentantul Eparhiei de Bălţi şi Făleşti, diaconul Maxim Guzun, potrivit unimedia.md.

 

Pe de altă parte, diaconul a menţionat că Eparhia de Bălţi şi Făleşti va continua să lupte împotriva homosexualităţii, deşi Mitropolia a lăsat armele jos, fiind presată de guvernare. „Cuiva i se pare că a reuşit să închidă gura Mitropoliei sau a unor ierarhi,noi declarăm că vom lupta cu homosexualitatea. Mitropolia a avut şi are resurse să se opună acestei Legi, dar nu a făcut-o. Noi suntem gata să-l susţinem pe Mitropolitul Vladimir în toate aceste acţiuni. Noi nu ieşim de sub ascultarea lui, suntem sub unitate, dar nu putem privi cum lupul vine şi risipeşte turma”, a adăugat Maxim Guzun, adaugă publika.md.

 

EPRESA.md aminteşte că, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, nu este de acord cu adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii, fapt pentru care a protestat în nenumărate rânduri.Comments are closed.

Alte articole