Europa pentru fiecare în Criuleni și Căușeni

iulie 18th, 2014

Campaniile de informare cu privire la integrarea europeană continuă. Astăzi caravana „Europa pentru fiecare” a poposit pentru o zi în orașul Căușeni, iar pe 16 iulie a trecut prin Criuleni, cea dea 15-a locație din itinerariu.

Un punct mobil de informare a fost instalat în centrul orașelor, unde cetățenii au găsit răspunsuri cu privire la procesul de integrare în UE și și-au exprimat temerile în legătură cu aceasta.

„După cele 16 popasuri prin toată Moldova, pot să spun că opinia publică s-a schimbat. În ultimele 2 luni, oamenii au văzut niște rezultate. Din informațiile pe care le avem, sprijinul pentru UE a ajuns undeva pe la 50 la sută. Pe de alta parte putem spune ca au crescut și temerile.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Experții caravanei au oferit tuturor trecătorilor ghidul pentru libera circulație în UE, broșuri cu cele mai răspîndite mituri privind Acordul de Asociere și Liber Schimb și consultații la temă in special legate de situaţia din regiunea Transnistreanā. Au fost difuzate spoturile campaniei de informare. ”Oamenii pun întrebări concrete, de exemplu dacă mă voi putea duce în Transnistria după semnarea Acordului de Asociere,dacă o să ne oblige pe toți să fim baptiști etc. și noi le explicăm că aceste lucruri nu se vor întâmpla” a precizat Andrei Stoiciu, expertul internațional în comunicare al proiectului.Fiind localități în apropiere de Transnistria, oamenii au fost curoși să afle în ce măsură poate afecta procesul de integrare europeană, conflictul cu regiunea separatistă și cu ce propuneri, beneficii vin europenii pentru cetățenii din stînga Nistrului, ca să-i convingă să accepte cursul european al țării.

Caravana “Europa pentru Fiecare” este un proiect de asisență tehnică finanțat de UE pentru Biroul de Reintegrare al R. Moldova. Caravana se desfășoară în 16 localități din țară.Comments are closed.

Alte articole