Filat şi analiştii lui plătiți forțează un nou conflict în Coaliția Pro Europeană

august 7th, 2014

Filat este impins de unii scribi de curte, la distrugerea CPE, care ar putea avea efecte catastrofale nu doar pentru el si PLDM, dar si pentru destinul european al R.Moldova, scrie comentatorul Roman Mihăieș, menționând că partidele proeuropene, in special cele din cadrul fostei AIE, actualei CPE, ar trebui sa analizeze atent toate variantele de colaborare, astfel ca la alegerile din 30 noiembrie sa nu fe posibila victoria fortelor antinationale si antieuropene.

Comentatorul crede că daca nu e posibila o alianta a acestor patru partide, PLDM, PD, PL si PLR, intrun singur bloc proeuropean, atunci ar trebui de examinat cel putin o varianta de neagresiune electorala. Totodată, dânsul sugerează că in ultimul tmp, structurile si presa afiliata PLDM, ataca foarte dur atit PDM, cit si PL.

”Un nou razboi politic intre PLDM si PD, dublat de altul impotriva PL, asemanator celui de anul trecut, de pina la instaurarea Guvernului Leanca, va fi doar in folosul Kremlinului si a fortelor antieuropene, si va aduce fara indoiala la putere dupa alegeri o coalitie proruseasca. Sa speram ca Filat mai are inca o urma de luciditate, si ca nu va declansa un nou razboi politic sinucigas, inante de alegeri”, notează Mihăieș.

Potrivit lui, ”care este alternativa PLDM-lui, o alianta postelectorala cu PCRM-ul “umanizat”, fara gruparea extremista a lui Mark Tkaciuk?Nu vreau sa cred ca Iurie Leanca, si gruparea sa din PLDM, sunt de acord cu acest scenariu teribil, care ar fi doar in interesul Moskovei. Tocmai de aceea, ar fi bine ca partidele din Coalitia Proeuropeana, sa inceapa negocierile privind identificarea unei solutii de colaborare preelectorala, si adoptarea unui pact de neagresiune in viitoarea campanie electorala”, mai notează Mihăieș.2 Comentarii la “Filat şi analiştii lui plătiți forțează un nou conflict în Coaliția Pro Europeană”

  1. Ghenadie O. spune:

    Mihaies bine zice. Filat ar fi de dorit sa invete din greselile din trecut si sa nu porneasca un nou razboi cu partenerii pro-europeni.

  2. Vasile Burlacu spune:

    Ar fi bine ca Filat sa uite de proriile orgolii si sa contribuie cu adevarat la interesul national al RM dar nu sa caute scheme p/u asi promova imaginea .RM are nevoie de continuitatea procesului de aderare la UE ,iar in cazul de fata doar ceoi din PDM contribuie la realizarea acestui obiectiv cu trup si suflet

Alte articole