Guvernul României a autorizat achiziția de ambulanțe pentru R.Moldova

august 1st, 2014

Guvernul României a autorizat achiziționarea a cinci ambulanțe pentru R.Moldova, suplimentând bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2014, cu suma de 2.031 mii lei

Autospecialele vor fi destinate Centrului pilot SMURD de la Bălți ale cărui atribuții principale vor fi cele de asistență medicală de urgență și prim-ajutor calificat. Potrivit notei informative a Ministerului Sănătății de la București, în vederea asigurării condițiilor optime pentru asistența medicale de urgență la nivelul acestui Centrului Pilot SMURD Bălți este necesară acordarea unui sprijin constând în 2 autospeciale de tip C și 3 autospeciale de tip B, dotate corespunzător.

Autospecialele de tip C sunt necesare pentru a operaționaliza un echipaj cu medic . Cele trei autospeciale de tip B vor permite operaționalizarea a cel puțin 2 echipaje de prim-ajutor calificat.

Amintim că un acord de colaborare între Ministerele Sănătății din cele două țări a fost semnat în 2010. Protocolul aditional al acordului stipulează crearea a două centre pilot în RM, unul SMURD la Bălți si unul pentru formarea profesională care va asigura formarea de formatori precum și formarea personalului medical și paramedical al echipelor de intervenție, la Chișinău.Comments are closed.

Alte articole