Indexarea pensiilor mici și reducerea taxelor- priorități PDM

iulie 28th, 2014

Liderul PDM a prezentat prioritățile formațiunii pentru următoarea perioadă, o atenție sporită urmează în continuare să fie concentrate în zona socială.

Indexarea sistemului de pensii este o proiritate a PD. La această oră pensile mici și cele mari se indexează în egală măsură. PDM a elaborat un proiect care stipulează o indexare procentuală mai mare pentru pensile mici. ”Aceasta nu va duce la uniformizarea pensiilor, dar va adduce un element puternic de echitate socială. Deoarece cei care au pensii mici de multe ori nu au muncit mai puțin. În lectură finală urmează să fie adoptată legea cel târziu după alegeri”, a menționat Marian Lupu.

Un alt proiect promovat de PDM și asupra căruia va insista este plata pentru moștenire. Anterior la initiative PDM au fost micșorate plățile notariale, dar rămân plățile cadastrale care sunt o mare problemă pentru cei din zona rurală. Studiul efectuat de PD demonstrează că peste 42% din proprietăți nu au acte în regulă din cauza taxelor mari. ”În aceste condiții se creaza premise pentru șmecheri care exproprieză oamenii profitând de situație. Proiectul prevede micșorarea cu până la 70% a plăților cadastrale, în special pentru pensionari și oameni cu venituri reduse”, a spus Lupu.

De asemenea, Marian Lupu a anunțat că va inista asupra promovării în sesiunea de toamnă a proiectului referitor la bunurile celor din diaspora care revin în țară. Proiectul stipulează scutirea de taxe pentru bunurile personale aduse de migranți.

 2 Comentarii la “Indexarea pensiilor mici și reducerea taxelor- priorități PDM”

  1. Prioritatile PDM sint conforme necesitatilor reale ale societati si propunerile cu care s-a venit au avut un impact pozitiv asupra bunastarii si prosperitatii oamenilor. Eu cred ca domeniile de care sint responsabili democratii au evoluat foarte mult si aceasta tendinta este metinuta si in continuare, fapt ce cu adevarat ne avantajeaza!

  2. Pavel spune:

    Propunerea demicratilor cu indexarea pensiilor este una buna din simplul motiv ca va fi constituita un anumit echilibru…pensiile mici vor fi indexate corespunzator iar cele mai conform sumei obtinute. Eu vad ce cei din PD obteaza mult pe ridicarea nivelului de trai a cetateanului si acest scop este concludent.

Alte articole