Inițiativa spicherului pentru eficientizarea activității Parlamentului

iulie 31st, 2014

Proiectele importante trebuie sp fie semnate de reprezentanții tuturor partidelor din coaliție pentru a asigura un ritm rational de adoptare a legilor, susține președintele legislativului Igor Corman.

Inițiativa a fost făcută în contextul discuțiilor despre reforma Procuraturii. Potrivit lui Igor Corman pentru promovarea conceptului de reformare s-a pierdut jumătate de an. ”Eu înţeleg că toate fracţiunile din coaliţie au vrut să fie activi în elaborarea acestui concept, eu înţeleg că au fost multe alte proiecte importante care poate nu le-au permis ca ei mai rapid să vină cu toate propunerile lor, cu amendamente la acest concep, ca noi să finalizăm poate mai repede. Dar, totuşi, eu cred că mai sunt astfel de cazuri când există un gen de invidie în cadrul coaliţiei, când anumite proiecte iniţiate de unii colegi nu sunt promovate mai repede, ca să nu le permită să le aducă dividende politice. Mai există, cu părere de rău, şi eu cred că şi conceptul Procuraturii a făcut parte din astfel de proiecte”, susține șeful legislativului într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Credeam iniţial, vara trecută, după ce am creat acel grup de lucru între Procuratura Generală, Ministerul Justiţiei, că până la sfârşitul anului noi vom reuşi să aprobăm în Parlament conceptul de reformare. Am reuşit abia la sfârşitul sesiunii de primăvară-vară, am pierdut o jumătate de an cu acest concept. Eu am avut întâlniri cu membrii acestui grup de lucru, am avut contact permanent cu preşedintele grupului de lucru, cu domnul Candu, când era vicepreşedinte al Parlamentului”, a mai menționat Corman.

Totodată, oficialul susține că este important că s-a votat conceptul și deja practic toate propunerile de modificare a legislaţiei au fost făcute pentru demararea unei reforme veritabile a Procuraturii.2 Comentarii la “Inițiativa spicherului pentru eficientizarea activității Parlamentului”

  1. Bogdan spune:

    E corecta aceasta propunere din partea lui Corman, pentru ca toate partidele de guvernare trebuie sa-si asume angajamentele necesare pentru adoptarea intr-un timp cit mai rezonabil a proiectelor de lege!

  2. Nicu spune:

    Dupa parerea mea toate partidele de guvernare trebuie sa depuna maxima atentie in adoptarea legilor necesare societatii, importante din punct de vedere al coeziunii cu omul de rind. Este salutabila aceasta intiativa a dlui Corman si cred eu trebuie sa fie luata neaparat in considerare.

Alte articole