Oi şi capre, pentru prima dată la o Expoziţie-târg

iunie 18th, 2012
Sursa: artv.ro

Ovine şi caprine de diferite rase au fost prezentate la prima Ediţie Naţională a Expoziţiei-târg de ovine şi bovine organizată la iniţiativa Ministerului Agriculturii şi a Federaţiei Naţionale a Fermierilor.

 

La eveniment au participat reprezentanţi ai acestei ramure din mai multe raioane, păstori din Orhei, Teleneşti, Rezina, Cahul, Cimişlia, Leova, Ungheni, de la Institutul ştiinţific de specialitate de la Maximovca, informează maia.gov.md.

 

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov, la inaugurarea expoziţiei, a vorbit despre necesitatea şi măsurile întreprinse pentru revigorarea ramurii, specificând că la moment există posibilităţi reale pentru  desfacerea produselor.

 

La expoziţia-târg au fost expuse brânza de ovine şi caprine, pielicele şi diferite articole confecţionate de către meşterii populari din lâna şi pielea animalelor.

 

Evenimentul a fost şi un bun prilej pentru întâlnirea şi, evident, schimbul de experienţă al oamenilor de afaceri care muncesc în ramura oieritului şi a caprinelor. Subiecte de discuţii au fost diferite: de la procurarea animalelor de rasă, întreţinerea lor, calitatea produselor, până la utilarea întreprinderilor cu aparate de muls mecanizate. La mai multe ferme specializate, cum ar fi cea de la Negureni, Teleneşti, Brăviceni, Orhei, de acum se folosesc aceste dispozitive, care uşurează mult munca păstorilor, scrie unimedia.md.

 

O comisie specială a făcut o evaluare a participării la expoziţie, câştigătorii concursului la diferite compartimente învrednicindu-se de distincţii meritate.

 

Amintim că evenimentul a avut loc ieri, 17 iunie, la Orhei.Comments are closed.

Alte articole