PDM: Referendumul trebuie organizat în baza unor evaluări raționale, nu a emoțiilor

septembrie 16th, 2014

Membrii PLDM şi PLR au venit astăzi cu o iniţiativă de a organiza în data de 30 noiembrie un referendum de modificare a Constituției, astfel încât șeful statului să fie ales în mod direct de către cetățeni. Şi Partidul Democrat este pentru alegerea directă a președintelui țării, doar că democrații susţin că este nevoie de o analiză a tuturor propunerilor de modificare a Constituției și de implicarea întregii societăţi, nu doar a liderilor politici.

„Unul dintre pericole este acela ca eventualul referendum să deturneze scopul și sensul alegerilor parlamentare, de desfășurarea corectă și de rezultatele cărora depinde continuarea cursului european de dezvoltare al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat PD.

Totodată, democraţii propun ca un asemenea referendum să fie organizat odată cu alegerile locale generale de anul viitor. „Ar fi bine să nu forțăm acum, să nu organizăm în grabă acest referendum”.

Potrivit Codului Electoral „referendumul republican nu poate fi organizat cu 60 de zile înainte şi după ziua desfăşurării alegerilor parlamentare”.

 Un comentariu la “PDM: Referendumul trebuie organizat în baza unor evaluări raționale, nu a emoțiilor”

  1. Oleg spune:

    filat este obsedat doar de interesele proprii si nu anlizeaza impactul acestor apucaturi asupra principalului scop ,privind alegerile parlamentare si continuitatea cursului european

Alte articole