Mai multă transparentă în audiovizual

iulie 21st, 2014

Iinformațiile participantului la concursul de licențiere urmează a fi publicate pe pagina web a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, în cel mult 3 zile lucrătoare de la depunerea solicitării, dincolo de aceasta, orice schimbare intervenită în perioada de la depunerea ofertei și până la acordarea licenței de emisie, trebuie comunicată Consiliului, stipulează proiectul de modificare a Codului audiovizualului, votat în prima lectură de Parlament.

La rândul lor, membrii CCA pot solicita informații adiționale privind proprietarul și raporturile juridice ale acestuia, cu persoanele afiliate. În cazul în care, solicitantul nu va prezenta integral informațiile și actele prevăzute de norma legală, CCA poate respinge oferta respectivă.

Radiodifuzorii privați vor fi obligați de a prezenta anual, până la 1 mai, un raport de activitate, conform modelului aprobat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Deputații susțin că după intrarea în vigoare a modificărilor, audiovizualul autohton va fi mai transparent, iar adevărații proprietari ai instituțiilor mass-media vor putea fi aflați. În acest sens, a fost introdusă o modificare privind „proprietarul beneficiar” al unei instituții audiovizuale. .Un comentariu la “Mai multă transparentă în audiovizual”

  1. Florin spune:

    La baza vor sta criterii de productivitate si performanta, ceva nou si corect din partea astora de la PDM, vor cistiga mult in calitate prin asemenea abordari.

Alte articole