Mai multe facilități pentru migranții moldoveni

iulie 29th, 2014

Scutirea taxelor la import pentru bunurile aduse în țară când revin definitiv va fi promovată pentru lectura a doua deja în această toamnă, anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului Igor Corman. În context, spikerul s-a arătat multumit și de rezultatul obținut de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor care au venit cu o taxa de numai 5 euro pentru transferuri, care vine de asemenea în susținerea diasporei.

Cometând proiectul despre scutirea de taxe pentru bunurile migranților Igor Corman a spus că este nevoie să fie excluse eventuale abuzuri, dar că ”este o chestiune de onoare susținerea oamenilor care în toți acești ani au sprijinit Moldova prin remitențe. Ca să revină oamenii în țară trebuie să creem condiții, salarii și locuri de muncă, această lege vizează pe cei care au decis să revină acasă și este datoria noastră să le deschidem ușa și să-I primim cu brațele deschise”, afirmă spikerul.

La initiativa lui Igor Corman, Parlamentul a votat în prima lectură o lege prin care migranții vor fi scutiți de taxe vamale pentru bunurile trimise acasă. Scutirea va fi admisă pentru un cetățean o singură data în cinci ani.

Amintim că din 6 octombrie, cetățenii Moldovei care se află în Italia, vor putea trimite acasă pînă la 1000 de euro prin intermediul Poștei Moldovei, la un comision de numai 5 euro. Potrivit Ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, realizarea a fost posibilă în urma semnării Acordului dintre Î.S. „Poșta Moldovei” și Poșta Italiană. La aceeași înțelegere s-a ajuns și cu autoritățile poștale din Portugalia și Spania.

 Comments are closed.

Alte articole