Marian Lupu: Dacă facem referendum în fiebințeală electorală, o să ne facem de râs ca în 2010

septembrie 17th, 2014
Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a explicat de ce formaţiunea pe care o conduce se expune sceptic în privința organizării unui referendum constituțional în ziua alegerilor parlamentare de pe 30 noiembrie, scrie unimedia.md.
Marian Lupu a menţionat că există un risc mare ca acest plebiscit va avea soarta celui din 2010, adică se va solda cu eșec: „Trebuie să ne pregătim serios, nu să ajungem într-o situație penibilă dacă acest referendum pică din nou: o să facem de râs și Constituția, și țara, și pe noi pe toți din elita politică. Există o zicală moldovenească: „Graba strică treaba”, mai ales că avem și o experiență în acest sens”.
Potrivit politicianului, modificările la Constituție „nu pot să fie făcute în fierbânțeală politică, electorală – în grabă”. „Pentru a asigura succesul unui astfel de exercițiu, pe care trebuie să-l desfășurăm, nu trebuie să venim cu atâta grabă și să venim cu referendum în data de 30 noiembrie. Noi trebuie să ne asigurăm ca acest exercițiu să nu se încheie ca și în 2010, când a fost prăvălit. Noi am propus ca acest exercițiu să fie organizat odată cu alegerile generale locale. Mandatul președintelui expiră în 2016, până atunci toate problemele și blocajele de alegere a șefului statului trebuie să fie eliminate”, a conchis democratul.Epresa.md aminteşte că ieri, 16 septembrie, membrii PLDM şi PLR  au venit cu iniţiativa de a organiza un referendum republican în ziua scrutinului parlamentar. Deputaţii PLDM şi cei al PLR cheamă alegătorii să se pronunţe pentru modificarea Constituţiei, astfel încât şeful statului să fie ales şi demis direct de cetăţeni.Comments are closed.

Alte articole