Marian Lupu: interdicțiile de export rusești poartă un caracter politic

iulie 28th, 2014

Interdicția de export a Russiei poartă un caracter strict politic, deoarece categoric Moldova nu este un pericol pentru piața rusă. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, care a precizat că guvernarea a direcționat sume importante pentru a reduce la zero efectele negative ale interdicțiilor.

Marian Lupu a amintit că PDM a propus un proiect de susținere a exportatorilor, în special celor afectați de deciziile restrictive ale Federației Ruse.

Totodată, Marian Lupu a anunțat că în următoarele săptămâni vor avea loc consultări moldo-ruse în problema Acordului de liber schimb cu UE și CSI. În context, liderul PDM a amintit exemplul Serbiei care se bucură de facilități la export atât în Est cât și la West fără să fie invocate contradicții între cele două pieți.Un comentariu la “Marian Lupu: interdicțiile de export rusești poartă un caracter politic”

  1. Oleg Ursan spune:

    Cea mai buna iesire din aceasta situatie este desgur reorienatarea economica a tarii spre piata europeana, numai ca trebuie sa fie luate in calcul relatiile de mai departe cu Rusia. Daca Acordul de Liber Schimb nu contravine cerintele impuse de CSI atunci de ce sa nu sa se foloseasca aceasta oportunitate? Asta este ceea ce ne avantajeaza cel mai mult si cred eu democratii au venit cu o propunere demna de luat in calcul la acest capitol!

Alte articole