Marian Lupu: Investiți în industria IT din Moldova şi creați locuri de muncă pentru tinerii noștri!

septembrie 23rd, 2014

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a discutat cu reprezentanţii Fundaţiei Seed Forum Internaţional din Norvegia oportunităţile de dezvoltare a parcurilor IT în ţara noastră cu atragerea capitalului străin în acest domeniu. La întrevedere a participat ministrul Tehnolgiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, şi viceministrul Economniei, Octavian Calmîc.

În cadrul discuţiei cu Steinar Hoel Korsmo, preşedintele Seed Forum International Foundation, Marian Lupu a menţionat deschiderea autorităţilor Moldovei pentru o colaborare în vederea atragerii investiţiilor  în domeniul IT, subliniind interesul major al ţării noastre pentru dezvoltarea economiei bazată pe noile tehnologii.

„Crearea Parcurilor IT face parte din politicile de industrializare a Moldovei. Este un domeniu cu valoare adăugată înaltă. Eu va chem sa investiti in industria IT din Moldova si sa creati locuri de muncă bine plătite pentru tineri. Sunt oportunităţi noi pe care suntem decişi să le valorificăm la maxim”, a declarat Marian Lupu.

În acest context, Pavel Filip a informat că Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a elaborat un proiect de lege privind crearea parcurilor IT, prin care autorităţile vin să sprijine inclusiv fiscal acest proces.

„Suntem interesaţi de perspectivele unei colaborări cu Forum Seed, în conexctul oportunităţilor ce se deschid odată ce va fi adoptată această lege”, a remarcat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

La rândul său, Steinar Hoel Korsmo a comunicat că  Forum Seed are ca obiectiv identificarea noilor oportunităţi pentru plasarea investiţiilor mai multor companii cunoscute la nivel mondial.

„Scopul acestei vizite este să discutăm cu autorităţile din Moldova şi reprezentanţi ai mediului de afaceri pentru a evalua posibilităţile oferite de această nouă piaţă. Vedem un potenţial pentru plasarea în Moldova a investiţiilor unor companii cu renume. Vorbim nu doar de importul inovaţiilor IT, dar şi de fondarea unor companii locale ”, a estimat preşedintele Fondului Seed.2 Comentarii la “Marian Lupu: Investiți în industria IT din Moldova şi creați locuri de muncă pentru tinerii noștri!”

  1. Oleg spune:

    Intr-adevar domeniul tehnologiilor informationale este unul in continua crestere ,de aceaia este o sugestie buna a lui Lupu care vine sa stimuleze invetiitle in caest domeniu si crearea a noi locuri de munca

  2. Arina spune:

    Acest domeniu este unul bine platit si totodata crearea a noi lokuri de muna avantajeaza cetatenii RM

Alte articole