Marian Lupu și Victor Ponta: Institutul Mamei și Copilului este mai mult decât o simplă maternitate

octombrie 11th, 2014

Președintele PDM Marian Lupu și premierul român Victor Ponta au vizitat, în această seară, Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Cu această ocazie, cei doi au anunțat că, urmare a unei discuții dintre democrați și PSD din România, discuție la care a participat și premierul Ponta, statul român alocă 730.000 euro pentru susținerea campaniei Renaște Moldova, dedicată modernizării maternității din Chișinău.

“Îi mulțumesc lui Victor Ponta pentru rapiditatea cu care a răspuns și a intervenit pentru a susține campania Renaște Moldova. Mă bucură faptul că, făcând parte din aceeași familie politică, noi punem în centrul preocupărilor noastre proiectele ce țin de nevoile oamenilor. Anume astfel de dovezi de ajutor vizează familiile, mamele și copiii, viitorul țării”, a declarat Marian Lupu, alături de colectivul medical de la Institutul Mamei și Copilului.

La rândul său, premierul României Victor Ponta a transmis felicitări inițiatorilor campaniei dedicate modernizării Institutului Mamei și Copilului (prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc, fondator al Fundației de caritate Edelweiss – n.n.). “Faceți un gest extraordinar! Îi felicit pe cei care au inițiat acest proiect și pentru că ne-au spus și nouă cât este de important. (…) Pentru mine, va fi o mare onoare să sprijin toate proiectele dumneavoastră”, a spus Victor Ponta.

Premierul român a insistat să trimită el însuși un SMS la numărul 9944, pentru a dona și prin această metodă pentru renovarea maternității, în cadrul campaniei Renaște Moldova. Donația de 730.000 euro, însă, făcută din partea statului român, va fi transferată în conturile instituției medicale prin procedurile obișnuite.

La 6 luni de la lansare, campania de colectare de fonduri pentru renovarea maternității din Chișinău, iniţiată de Vlad Plahotniuc, a generat un val de solidaritate, în ţară şi peste hotare.

 Comments are closed.

Alte articole