Mesaj de vicepremier pentru ”adevărații” patrioți ai Moldovei

august 5th, 2014
”Adevărații” patrioți ar trebui să mănânce măcar câte un măr zilnic pentru sănătatea lor și susținerea producătorilor autohtoni, a scris pe blogul său vicepremierul Andrian Candu, care a blamat prestația ”Dodonilor şi Şelinilor care se deconspiră singuri şi arată întregii Moldove că ei sunt cei care au stat la baza impunerii sancţiunilor Moscovei împotriva cetăţenilor Moldove”i.

Potrivit lui Candru, Dodonii şi Şelenii trebuie să înţeleagă că riscă foarte mult în acest moment, şi nu-şi riscă doar cariera politică ci îşi riscă chiar demnitatea de a fi cetăţeni ai Moldovei. ”Nişte oameni care-şi trădează propriul popor, care merg la Moscova şi vând informaţii despre care ar fi punctele vulnerabile pentru cetăţenii ţării lor, nu au cum să o sfârşească bine în alegeri.  Domnilor, „patrioţi” ai acestei ţări, actuala Guvernare a fost investită de cetăţeni să-şi urmeze calea, şi dacă nu vă este pe plac, vine un exerciţiu ‎foarte democratic în noiembrie, unde cetăţenii se vor expune cine merită sa-i guverneze”,a precizat ministrul Economiei.

Vicepremierul a pledat pentru consolidarea rândurilor politice și găsirea unei soluții pentru agricultori. În context, Andrian Candu a enunțat măsurile întreprinse de Guvern până la această oră. În particular el a menționat identificarea piețelor alternative, inclusiv UE, Ucraina, Belarus, SUA si China. De asemenea, s-a reușit excluderea taxei diferentiate de către Ucraina pentru produsele alcoolice distilate (divin) şi din 1 septembrie. Se depun eforturi, potrivit oficialului, pentru a asigura distribuirea şi comercializarea produselor moldoveneşti prin reţelele de magazine pe interior şi în afara ţării. Totodată, guvernul caută surse financiare suplimentare, interne şi externe, pentru compensarea pierderilor agricole. Guvernul caută soluții la nivel de impozitare pentru sprijinirea agricultorilor va ‎pune accentul pe modernizarea agriculturii, prin creşterea capacităţilor de procesare pentru a evita pe viitor problem similare.

”Şi pe lângă toate acestea, căutăm soluţii să menţinem, şi chiar intensificăm, dialogul cu partea rusă, astfel încât să facem tot ceea ce este posibil pentru a găsi împreună cele mai bune opţiuni. Aşa cum au fost anunţate aceste decizii sunt politice, dar dincolo de politică sunt oameni şi pe noi ne interesează primordial rezolvarea problemelor cu care ei se confruntă” a mai spus Andrian Candu.

Potrivit vicepremierului, cel mai important este ca fiecare cetăţean să înţeleagă că poate participa, la fel de activ, întru depăşirea problemelor curente. ” Iată de ce, îi încurajez pe toţi să promoveze produsele moldoveneşti prin consum. Să căutăm în pieţe şi magazine produsele moldoveneşti”, a anunțat Candu în postarea sa pe blog.Comments are closed.

Alte articole