Milioane de la UE în sprijinul agricultorilor

iulie 25th, 2014

13 milioane de euro vor veni în 2014 în RM din UE, bani ce pot fi folosiți ca granturi pentru producătorii agricoli, a declarat seful reprezentanţei Uniunii Europene la Chisinau, Pirkka Tapiola , menționând că exporturile în Condițiile acordului de liber schimb vor putea fi efectuate din 1 septembrie curent.

Potrivit ambasadorului, până acum au fost alocate 45 mln euro pentru support economic zonelor rurale, plus 28 de milioane oferite prin programul „More for more”. Anul viitor vor fi alocate alte 13 mln care de asemenea pot fi utilizați pentru susținerea producătorilor. De asemenea, potrivit oficialului, exista un program de suport bugetar pentru implementarea acordului de liber schimb, fiind vorba de un suport de 30 de milioane, iar prima tranşă de 8 milioane de euro va fi alocată în septembrie.

”În cadrul programului de susţinere a agriculturii ENPARD în 2015-2020  am putea aloca 120 de milioane de euro. Adiţional, BEI a creat un fond pentru sprijinul IMM-urilor din ţările Parteneriatului Estic. Este în pregătire şi un program de 300 de milioane de euro pentru sprijinul agricultura din Moldova care se va numi Livada cu Fructe. Deci, deşi situaţia la moment ar putea fi tratată ca dificilă, dacă e să ne uităm la toate posibilităţile, tot acest sprijin vor ridica posibilităţile Moldova la un cu totul alt nivel.”, a menționat Pirkka Tapiola într-un interviu pentru Europa Liberă.Comments are closed.

Alte articole