Ministerul Agriculturii pune vina pe producători

august 6th, 2014

Ministerul Agriculturii și industriei alimentare pune în vina producătorilor problemele cu care se confruntă în urma embargoului rusesc din acest an.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, viceministrul Agriculturii Gheorghe Gaberi a declarat că a venit timpul când producătorii trebuie să-şi facă din timp planurile în aşa fel, ca producând ceva să ştie exact cine este potenţialul cumpărător al mărfii pe care o produce. ”Trebuie să ne deprindem cu aceste principii ale economiei de piaţă”, afirmă Gheorghe Gaberi.

„Nu doar producătorii din zona de nord a republicii au suferit de pe urma acestor interdicţii. De multe ori eu le-am spus că motivul care a condus la introducerea embargoului este foarte bine formulat de către Serviciul Fitosanitar al Federaţiei Ruse şi constă în faptul că mărfurile exportate nu au fost conforme, s-au găsit obiecte de carantină. De multe ori m-am pronunţat că, în primul rând, introducerea embargoului a fost o ignoranţă a acestor producători care nu s-au străduit tot timpul să furnizeze pe piaţa Federaţiei Ruse mărfuri de înaltă calitate”, susține viceministru.

În același interviu, demintarul afirmă că Republica Moldova a avut cel mai mic număr de cazuri când au fost depistate probleme în loturile de mărfuri.Comments are closed.

Alte articole