Ministerul Educației renunța la note

iulie 8th, 2014

Ministerul Educației propune renunțarea la sistemul de notare și trecerea la un calificative descriptorii, anunță Ministrul Maia Sandu. Prevederea se conține în pachetul de modificări propuse Parlamentului spre adoptare și este argumentată prin necesitatea unei mai bune informări a părinților și mai puțin stress pentru copii.

Într-un interviu pentru Ziarul Național, Sandu a precizat că printer schimbarile preconizate se mai numără revenirea la vacanțele de până la 2013, când acestia au fost simțitor scurtate. precum și obligativitatea pentru profesori de a deține gradul de master cu o perioadă de tranziție. Urmează să fie introdusă noțiunea de curricula la decizia școlii și să crească exigențele pentru cadrele didactice.

”Un principiu important este și alegerea. De exemplu, pentru elevii din învățământul general este obligatori să învețe două limbi străine, dar e la alegerea părinților și elevilor care din aceste limbi să învețe. Un alt exemplu este creșterea ponderii disciplinelor opționale în învățământul general. Și asta tot înseamnă alegere”, a mai precizat ministrul Sandu.

Codul Educației a fost avizat de Guvern, dar pentru a intra în vigoare mai trebuie să fie adoptat de Parlament.

 Comments are closed.

Alte articole