Ministrul de externe optimist în problema exporturilor

iulie 29th, 2014

Vicepremierul Natalia Gherman contează că Belarus va rezista insistenței Federației Ruse de a se alinia la restricțiile împotriva Moldovei. Potrivit șefului diplomației moldovenești ”Preşedintele Belarusului vine să confirme acest fapt”.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Gherman a anunțat că Republica Belarus rămâne în continuare un partener important al Republicii Moldova în domeniul comercial-economic. ”Apreciem foarte mult decizia Belarusului de a nu se alinia la politica partenerilor ruşi în ceea ce priveşte restricţiile impusele la importurile moldoveneşti, mai ales importurile agricole. Deci, Belarus, a propos, şi Kazahstan au declarat ferm că vor continua relaţia reciproc avantajoasă cu Republica Moldova în domeniul comerţului”.

De asemenea, vicepremierul a spus că foarte mult contează pe piaţa nord-americană, piaţa Statelor Unite ale Americii şi a Canadei. Totodată, exporturile vor fi reorientate pe piața UE, unde prevederile Acordului de Comerț Liber vor intra în vigoare începând cu 1 august. În aceiași ordine de idei, Gherman a anunțat că Guvernul poarta discuții cu reprezentanţii țărilor arabe.Comments are closed.

Alte articole