Ministrul Economiei, Andrian Candu va avea o întrevedere oficială cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin. Despre ce vor discuta cei 2 oficiali

august 19th, 2014

Ministrul Economiei, Andrian Candu, se va întâlni în data de 21 august cu vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin. Iniţiativa de organizare a unei întrevederi, în cadrul Comisiei moldo-ruse pentru economie, vine din partea Moscovei.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, discuţiile se vor axa în principal pe restricțiile impuse de Federația Rusă la limitarea importuluiproduselor moldoveneşti și decizia de introducere a taxelor vamale.

Ministrul Economiei consideră că este de datoria sa să folosească orice prilej pentru a dialoga cu partea rusă și să facă tot ce e posibil pentru a aduce claritate și constructivism în relația dintre cele doua țări. De aceea, un subiect special va fi cel legat de comerț, în contextul restricțiilor impuse de Federația Rusă, prin limitarea importului produselor moldovenești și decizia de introducere a taxelor vamale de către Guvernul rus”, se arată în comunicat.

Andrian Candu va aborda şi subectul privind furnizarea gazelor naturale, în contextul expirării contractului semnat cu Federaţia Rusă. Ministrul Economiei spune că va folosi orice prilej pentru a dialoga cu partea rusă și pentru a face tot posibilul pentru îmbunătăţirea relației dintre cele doua țări.Comments are closed.

Alte articole