Moldovenii din diasporă vor putea vota pentru candidaţii PD la alegerile parlamentare

septembrie 3rd, 2014

Democraţii se declară convinşi că iniţiativa alegerilor din 28 septembrie, unde cetățenii vor decide candidaţii pe listelele electorale ale PD pentru alegerile parlamentare din acest an, va fi primită cu entuziasm de către simpatizanţi.  Declarația aparține președintelui PD, Marian Lupu, și a fost făcută într-un interviu pentru IPN.  Potrivit lui, membrii PD au primit foarte pozitiv ideea, chiar dacă au fost şi dezbateri aprinse la acest subiect.

„Pot spune acest lucru pe baza discuţiilor cu colegii din partid, care au primit foarte pozitiv ideea. Da, am avut şi dezbateri aprinse, este un exerciţiu complicat, chiar din punct de vedere al organizării, administrării, dar cred că am găsit soluţii optime la toate. Mi-a plăcut foarte mult curajul de a risca şi de a face un pas fără precedent, pe care l-au arătat colegii din conducerea Partidului Democrat”, a subliniat liderul partidului.

Acesta mai menţionează că s-a renunţat la soluţia clasică, de a se consulta în Biroul Permanent, pentru că acesta a fost vechiul stil de a face politică – în spatele uşilor închise şi cu spatele la cetăţeni şi la zecile de mii de colegi din ţară. „Am decis să facem o schimbare. Iar aceasta înseamnă să implicăm cetăţenii în acest proces al PDM, să vedem ce au ei de zis şi să ţinem cont de părerea lor”, afirmă Lupu.

Potrivit lui liderului PD, la alegerile pot vota toţi cetăţenii Republicii Moldova – şi cei care sunt membri ai PDM, dar şi cei care nu sunt membri ai partidului, desigur dacă au intenţii bune, subliniază politicianul.

Acesta a afirmat că ziua votării este fixată, 28 septembrie 2014, şi ea va avea loc la sediile PDM din toată Moldova. “O să organizăm această posibilitate şi pentru diaspora moldovenească, în ţările unde prezenţa ei este mai mare şi mai concentrată”, a precizat acesta.

Liderul PD a menţionat că votul va fi absolut deschis, fiecare participant va primi un buletin pe care va avea dreptul să scrie numele a 5 persoane, pe care le consideră că merită să fie pe lista partidului la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, 2014.Comments are closed.

Alte articole