Monica Babuc despre Parada Portului Popular: Tradiţiile şi portul sunt armele noastre

august 27th, 2014

Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) este locul unde ne-am plîns dorurile și ne-am cîntat visele, iar azi am desfăşurat în premieră parada portului popular, nu de aceea că nu avem armată sau că nu ne iubim și nu ne respectăm ostașii, dar pentru că tradiția noastră, portul nostru popular, cântecul și jocul moldovenesc sunt armele noastre cu care vom cuceri lumea, a declarat ministrul culturii, Monica Babuc la Parada Portului Popular, organizată azi în PMAN.

În cadrul acțiunii au fost prezentate costume tradiționale autentice din regiunile de nord, sud și centru ale Republicii Moldova, iar parada portului popular a început cu o horă în centrul capitalei.

Printre invitaţiii care au fost prezenţi la a doua ediţie a evenimentului, se numără preşedintele statului, Nicolae Timofti şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman, care au declarat că sunt mîndri că sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi au felicitaţi toţi moldovenii cu ziua Independenţei.

“Portul naţional ne defineşte pe noi, ne face să fim un popor cu demnitate”, a declarat şeful statului, Nicolae Timofti.

Pe de altă parte, Președintele Parlamentului, Igor Corman a spus că astăzi este probabil cea mai frumoasă manifestare pe care putem să o avem cu ocazia Zilei Naționale. „Fiecare popor este sănătos atunci când știe să-și păstreze, să-și respecte, să-și dezvolte tradițiile și obiceiurile strămoșești”, a subliniat speakerul.

Reprezentanții Ministerului Culturii şi-au propus astfel să promoveze tradițiile și lucrările meșterilor populari care confecţionează articole vestimentare de înaltă valoare etnoculturală. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 23 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Sursa: timpul.mdComments are closed.

Alte articole