Pavel Filip: interdicțiile nu aduc nimic bun

iulie 9th, 2014

Ministrul Pavel Filip este convins că interdicțtiile pentru net sunt inutile, deoarece guvernele gândesc mai încet decât se dezvoltă tehnologiile. Într-un interviu pentru Vedomosti, Filip a opinat că internetul trebuie să fie accesibil pentru maturi și sigur pentru copii.

Totodată, Pavel Filip se arată convins că anume IT ar putea fi adevarata șansă pentru relansarea economică a țării. Dânsul a amintit despre proiectul de introducere a unui impozit unic în domeniu și limitarea controalelor la intreprinderile din domeniu prezentat guvernului spre avizare. ”IT reprezintă la moment 1% din PIB, când nu ai nimic nu ai ce risca. Sper că proiectul va fi susținut, iar dacă formula va justifica așteptările, va putea fi aplicată și în alte sectoare”, a declarat ministrul.

De asemenea, Pavel Filip a vorbit despre proiectul, aflat în govern, care vizează parcurile IT, ce oferă un cadru legislativ favorabil celor care lucrează în domeniu dar în zona fiscală gri.

 

 2 Comentarii la “Pavel Filip: interdicțiile nu aduc nimic bun”

  1. Pavel spune:

    Pavel Filip aici cred ca are totala dreptate, limitarile de obicei aduc nu la progres ci la regres. Corectitudinea acestor cuvinte a fost reconfirmata prin succelsele inregistrate la TIC.

  2. Ilie spune:

    Are multe realizari ministru in ceea ce priveste dezvoltarea acestui domeniu, are si o strategie in acest sens: „Moldova Digitala 2020”, dar si realizari conncrete (digitalizarea institutiilor de stat, portabilitatea numerelor de telefon, e-guvernare, plati electronice, etc…)

Alte articole