PDM: Am luat toate măsurile pentru a asigura transparenta numărării voturilor

septembrie 27th, 2014

Numărarea buletinelor de vot care vor fi înregistrate în cadrul Alegerii deschise a candidaților Partidului Democrat din 28 septembrie va fi efectuată la un Centru de totalizare, pe care partidul l-a amenajat special pentru a permite colectarea rezultatelor.

Cu o zi înainte de votare, președintele Comisiei electorale a PDM, Sergiu Sîrbu, a explicat reprezentanților presei procedura de desfășurare a alegerii deschise a candidaților și de procesare a voturilor – în cadrul unui tur informativ la Centrul de totalizare a rezultatelor votării.

Sergiu Sîrbu a anunțat  că pentru numărarea buletinelor de vot a fost contractat un centru informațional deja existent, care deține capacitățile și condițiile necesare pentru întreg proces de totalizare a rezultatelor alegerilor.

”La încheierea votării toate urnele vor fi sigilate și de către președintele Comisiei electorale locale vor fi transportate la Chișinău și stocate la Centrul de totalizare a rezultatelor. Numărarea va începe luni, 29 septembrie, iar în acest proces vor fi antrenați cca 200 de observatori și numărători din toate raioanele țării, care vor asigura corectitudinea și transparența întregului proces. Estimăm că va fi nevoie să numărăm sute de mii de voturi, pentru că fiecare buletin va conține 5 nominalizări pe cotoare detașabile. Deci va fi un proces anevoios, care poate dura câteva zile”, a declarat președintele Comisiei electorale a PDM.

Pentru desfășurarea alegerilor din 28 septembrie, au fost create 42 de secții de votare ale PDM în toate raioanelețării, câte una în UTA Găgăuzia și sectoarele municipiului Chișinău, și două secții de votare în Italia, cărora le-au fost distribuite buletine de vot, ștampile, sigilii, urne de vot. Pentru asigurarea securității și ordinii publice a fost anunțată poliția.

”Am întreprins măsurile necesare astfel ca să asigurăm transparența maximă a întregului proces de votare și procesare a buletinelor. Interesul nostru este ca primele alegeri deschise pe care le organizează un partid în Moldova să  decurgă bine și  în condiții transparente”, a subliniat Sergiu Sîrbu.

Votarea în cadrul Alegerii deschise a candidaților Partidului Democrat va începe pe 28 septembrie la ora 08.00 și se va încheia la 20.00. După finalizarea procesării buletinelor de vot înregistrate în alegeri, va fi formată lista de candidați ai PDM pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrieComments are closed.

Alte articole