PDM lansează alegerile deschise pentru stabilirea candidaților la scrutinul parlamentar din noiembrie

septembrie 3rd, 2014

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a anunțat astăzi că PDM va decide lista candidaților săi pentru Parlament în baza unui proces de alegere deschisă, la care vor putea participa toți cetățenii Republicii Moldova.

1PD

„Pentru prima dată în Moldova, un partid le va oferi moldovenilor dreptul de alege direct candidații pentru Parlament. PDM va organiza în premieră alegeri deschise pentru selectarea candidaților noștri pe lista electorală. Pe această cale, lista electorală a PDM nu va fi stabilită lasediul central al partidului, ci la urne, cu voturile membrilor și simpatizanților din toate raioanele”, a afirmat Marian Lupu, în cadrul unui briefing de presă.

2PD

Liderul PDM a accentuat noutatea acestei propuneri și a spus că acest demers va fi un pas sprereformarea sistemului politic. „Până acum, clasa politică nu a ascultat de dorința exprimată de cetățeni, care au vrut să aleagă deputați în Parlament, prin vot direct, fie el uninominal sau mixt.Dar noi știm foarte bine că oamenii așteaptă de la politicieni nu cuvinte, ci fapte, lucruri concrete. Iată de ce PDM începe astăzi din interior această reformă. PDM respectă ceea ce au cerut oamenii și, așa cum este absolut corect, noi le dăm cetățenilor posibilitatea să aleagă candidații Partidului Democrat. Chem toți membrii, simpatizanții și prietenii Partidului Democrat să participe la acest vot deschis și să aleagă candidații pentru Parlament!”, a spus Marian Lupu.

3PD

Marian Lupu a anunțat că alegerile deschise vor avea loc pe 28 septembrie, la sediile PDM din țară, și a subliniat că vor putea participa toți cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova, indiferent dacă sunt sau nu sunt membri ai Partidului Democrat. „Noi, în PDM, avem încredere în deciziile pe care le vor lua cetățenii. Ei au maturitate și inteligență, ei vor alege cea mai bună listă a PDM pentru alegerile parlamentare. Noi suntem un partid care ține cu oamenii, care ține cont de ceea ce aceștia doresc. Suntem convinși că alegerile deschise din 28 septembrie vor fi unsucces pentru PDM”, a concluzionat președintele partidului.

4PD

Liderul PDM a declarat că cetățenii vor fi informați asupra acestei proceduri de alegere deschisă și că democrații vor organiza mai multe întâlniri în țară pentru a discuta cu oamenii. El a garantat că procedura de vot va fi una clară și transparentă. Marian Lupu a anunțat de asemenea căpartidul a decis înființarea unei comisii electorale a partidului care se va ocupa de organizarea alegerilor deschise.

5PD

Decizia privind organizarea alegerilor deschise a fost luată marți seara, prin votul unanim alConsiliului Executiv al PDM.

6PDComments are closed.

Alte articole