PDM: Statalitatea Republicii Moldova trebuie respectată de către candidații la președinția României

octombrie 15th, 2014

, candidat la președinția română, a stârnit primele reacții la Chișinău. Astfel, într-un comunicat de presă, liderul PDM, Marian Lupu se declară contrariat de mesajele cu care Udrea le folosește în spațiul mediatic moldovenesc.

Am luat act cu neplăcută surprindere de campania unionistă pe care candidatul Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Elena Udrea, o desfășoară pe teritoriul Republicii Moldova. Partidul Democrat din Moldova consideră că astfel de gesturi reprezintă o jignire la adresa statului nostru și la adresa cetățenilor acestei țări. Facem apel să se renunțe la această campanie”, se arată în comunicat.

Liderul democrat susține că astfel de mesaje „tensionează atmosfera din societate și pot genera reacții radicale contrare, de care nimeni nu are nevoie. Republica Moldova are drumul ei european și este de dorit ca acest vector să nu fie deturnat de mesaje unioniste”.

De asemenea, „PDM cere public candidaților la președinția României aflați în campanie electorală pe teritoriul Republicii Moldova să respecte statalitatea țării noastre. Așa cum cetățenii români se declară nemulțumiți atunci când pe teritoriul țării lor sunt lansate mesaje similare din partea oficialilor altui stat, tot așa și moldovenii au tot dreptul să se simtă lezați de astfel de campanii”.

La final, democrații susțin că pledează în continuare pe relații bune, bazate pe respect reciproc între Republica Moldova și România.

Sursa: Publika.mdComments are closed.

Alte articole